Riesling

Riesling

Riesling er ikke kun vores yndlingsdrue, men også den mest udbredte druesort i Tyskland. I Tyskland er der 23.900 hektar vinmarker med Riesling, hvilket gør Tyskland til det område i verdenen med det største område Riesling; med henholdsvis Rumænien og USA på henholdsvis anden og tredje pladsen.

Præcis hvor Rieslingen stammer fra er ikke helt fastlagt, men gammel er den! Første omtale af Rieslingen findes på en faktura fra 1435 i Rüsselheim i Rheingau.

Riesling udgør hele 23% af det samlede vinareal i Tyskland, hvilket naturligvis også gør druen til den mest betydningsfulde i Tyskland. Alle 13 regioner i Tyskland dyrker druen, men med vidt forskellig areal dedikeret til druen; I Rheingau er hele 78% af deres samlede areal tilplantet med Riesling. Andre store områder med Riesling er fx Rheinhessen og Pfalz, hvor blandt andre Weingut Bernhard og Weingut Siegrist holder til.

Riesling er lang tid om at modnes, hvilket er med til at frembringe den frugtige syre der er karakteristisk ved Riesling. Den tid druen kræver, gør dog også, at dyrkningen er bedst i nordlige egne.

Riesling laves som simple bordvine til store prädikat vine, og fra knastørre til søde dessertvine. Spekteret er bredt, og det hele influeres af jordtypen, mikroklimaet og vejret det pågældende år.
Køber man en Riesling af højere kvalitet som fx Riesling Sonnenberg, er der potentiale for lagring i mange år!

Riesling kan egner sig selvfølgelig både terrassen og kan nydes mens maden tilberedes. Men skal der mad til egner de tørre Riesling sig især til lette retter som fisk, lyst kød og fjerkræ. En sødere Riesling som fx Spätlese kan være fantastiske til desserten eller som apéritifs.

Riesling

Riesling

Riesling er ikke kun vores yndlingsdrue, men også den mest udbredte druesort i Tyskland. I Tyskland er der 23.900 hektar vinmarker med Riesling, hvilket gør Tyskland til det område i verdenen med det største område Riesling; med henholdsvis Rumænien og USA på henholdsvis anden og tredje pladsen.

Præcis hvor Rieslingen stammer fra er ikke helt fastlagt, men gammel er den! Første omtale af Rieslingen findes på en faktura fra 1435 i Rüsselheim i Rheingau.

Riesling udgør hele 23% af det samlede vinareal i Tyskland, hvilket naturligvis også gør druen til den mest betydningsfulde i Tyskland. Alle 13 regioner i Tyskland dyrker druen, men med vidt forskellig areal dedikeret til druen; I Rheingau er hele 78% af deres samlede areal tilplantet med Riesling. Andre store områder med Riesling er fx Rheinhessen og Pfalz, hvor blandt andre Weingut Bernhard og Weingut Siegrist holder til.

Riesling er lang tid om at modnes, hvilket er med til at frembringe den frugtige syre der er karakteristisk ved Riesling. Den tid druen kræver, gør dog også, at dyrkningen er bedst i nordlige egne.

Riesling laves som simple bordvine til store prädikat vine, og fra knastørre til søde dessertvine. Spekteret er bredt, og det hele influeres af jordtypen, mikroklimaet og vejret det pågældende år.
Køber man en Riesling af højere kvalitet som fx Riesling Sonnenberg, er der potentiale for lagring i mange år!

Riesling kan egner sig selvfølgelig både terrassen og kan nydes mens maden tilberedes. Men skal der mad til egner de tørre Riesling sig især til lette retter som fisk, lyst kød og fjerkræ. En sødere Riesling som fx Spätlese kan være fantastiske til desserten eller som apéritifs.

SE SORTIMENT

HØJSTEEN VIN LOGO

BEKRÆFT DIN ALDER

Denne hjemmeside indeholder produkter, der ikke er tilladt at sælge til personer under 18 år. Bekræft venligst, at du er over 18 år gammel.